Σέρρες: Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στα 106 της χρόνια

Στα 106 της χρόνια εμβολιάστηκε η υπεραιωνόβια Παρέσσα Ορφανίδου, στις Σέρρες. Συνοδευόμενη από τον γιο της, Γιάννη Ορφανίδη, έφτασε στο Κέντρο Υγείας του Στρυμονικού όπου την υποδέχθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

“Να κάνουν όλοι το εμβόλιο, ας το κάνουν, γιατί δεν το κάνουν!” είπε στην ΕΡΤ η γιαγιά Παρέσσα μετά τον εμβολιασμό της με την αναμνηστική δόση, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής. “Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, να είναι καλά που φροντίζουν τον κόσμο. Εγώ γέρασα πια, τι μπορώ να κάνω, τίποτα! Τα εμβόλια είναι γιατροί, αλλά ο κόσμος δεν πιστεύει… Να είναι καλά οι γιατροί και οι νοσοκόμες” είπε.

Η Παρέσσα Ορφανίδου γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1915 στον Πόντο και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σκοπιά και έπειτα στο Λιβαδοχώρι Σερρών, σύμφωνα με το pontosnews.gr.

Μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τη συμπλήρωση των 106 ετών της για το μυστικό της μακροζωίας της, η γιαγιά Παρέσσα είπε ότι ευθύνεται το καλό ποντιακό φαγητό και… το πείσμα της, αφού δεν επιτρέπει σε κανένα να τη βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού.

«Γέρασα. Μακάρι να ξυπνούσα και να ήμουν 99 χρονών», αστειεύτηκε. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και έχει 8 εγγόνια, 15 δισέγγονα και 6 τρισέγγονα.

Οι φωτό και το βίντεο από την ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ