Σέρρες: Έφτασαν από τον Προμαχώνα οι Τσέχοι πυροσβέστες με προορισμό τον Έβρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης η Τσέχικη Πυροσβεστική Αποστολή, για την ενίσχυση της χώρας μας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών του Έβρου.

Η αποστολή από την Τσεχία αποτελείται από 64 πυροσβέστες (οι επτά αποτελούν το νοσηλευτικό προσωπικό), με 34 πυροσβεστικά και βοηθητικά οχήματα διαφόρων τύπων και θα αναπτυχθεί στην περιοχή των Φερών Έβρου για διάστημα περίπου μιας εβδομάδος.

Οι Τσέχοι ήρθαν στη χώρα μας, μετά από σχετικό αίτημα συνδρομής που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM).

Η αποστολή των Τσέχων πέρασε τα σύνορα και κατευθύνθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για ανεφοδιασμό με καύσιμα με τους Σερραίους πυροσβέστες να τους υποδέχονται και να αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά άριστοι οικοδεσπότες.

Δύο Σερραίοι Σύνδεσμοι Αξιωματικοί (Liaison Officers), ο πυραγός Δημήτρης Δεβετζής και ο διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σιδηροκάστρου Ανθυποπυραγός Γιάννης Μήλτσιος συνοδεύουν την αποστολή για όλο το διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ