Σέρρες: «Άρχισα να ουρλιάζω για να σηκώσουμε το δέντρο, δεν μπορούσα μόνος μου» λέει ο αδερφός του 69χρονου

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στα Χρυσοχώραφα Σερρών όπου ένας 69χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ένα μεγάλο δένδρο τον καταπλάκωσε στην αυλή του σπιτιού του.

Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός του 69χρονου από τις Σέρρες περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για να απεγκλωβίσει, χωρίς τελικά να τα καταφέρει: “Κάτω από το δέντρο υπήρχε ένα τραπεζάκι. Εκεί ήταν το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο. Φαίνεται ότι τα είχε ξεχάσει και βγήκε να τα πάρει και τον καταπλάκωσε το δέντρο, ένα μεγάλο πεύκο που το ξερίζωσε ο δυνατός αέρας», είπε ο αδερφός του 69χρονου από τις Σέρρες.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο αδελφός του 69χρονου είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Εγώ τον βρήκα σκοτωμένο κάτω από το δένδρο. Είχε πιάσει το μπουρίνι. Είκοσι λεπτά φυσούσε δυνατά. Εγώ καθόμουν στη βεράντα του σπιτιού μου το οποίο βρίσκεται 200 μέτρα από το δικό του. Μόλις τελείωσε το μπουρίνι, πήρα το αυτοκίνητο μου να πάω στη δουλειά μου, να ταΐσω τα πρόβατα. Περνώντας από το σπίτι του αδελφού μου, είδα το δένδρο πεσμένο και σταμάτησα.

Μπήκα στην αυλή, φώναξα «Γιάννη» αλλά δεν τον έβλεπα. Ο Γιάννης δεν είναι μόνο αδελφός μου είναι και φίλος μου. Τον έψαξα μήπως ήταν στα περιστέρια ή στις κότες του. Μόλις γύρισα τον είδα κάτω από το δένδρο. Το κλαδί τον είχε καπακώσει στην καρδιά. Άρχισα να φωνάζω για να με βοηθήσουν να σηκώσουμε το δένδρο. Δεν μπορούσα να το σηκώσω μόνος. Άρχισα να ουρλιάζω στην γειτονιά και ήρθαν οι γείτονες και κόψαμε το κλαδί, απελευθερώθηκε αλλά ήταν ήδη αργά. Πρέπει να ήταν κάτω από το δένδρο περίπου σαράντα λεπτά. Ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε».

Οσον αφορά τις συνθήκες τις τραγωδίας ο αδελφός του 69χρονου είπε: «Κάτω από το δένδρο βρήκαμε το τραπεζάκι που υπήρχε στην αυλή σπασμένο και πεσμένα κάτω το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο. Φαίνεται ότι τα είχε ξεχάσει εκεί και βγήκε να τα πάρει και τον καταπλάκωσε το δένδρο το δένδρο, ένα μεγάλο πεύκο που το ξερίζωσε ο δυνατός αέρας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.