Σέρρες: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά στα Κερδύλλια

Άκαρπες παραμένουν μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου επαγγελματία ψαρά, ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή των Κερδυλλίων, στο Στρυμονικό κόλπο.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού του βρέθηκε το μπουφάν του.

Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής αλλά και δύτες, οι οποίοι έχουν δύσκολο έργο,  καθώς τα νερά στην περιοχή είναι θολά.

Ο 57χρονος ήθελε να σώσει το σκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο υπάλληλος του ψαρά, που επέβαινε στο σκάφος, είπε στους λιμενικούς ότι ένα κύμα τους χτύπησε, ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα, ενώ ο ίδιος κατάφερε να κρατηθεί πάνω σε αυτό. Όπως είπε ο νεαρός, ο αγνοούμενος ψαράς, θέλοντας προφανώς να προφυλάξει το σκάφος από μια πιθανή βύθιση, αφού υπήρχαν δυνατά κύματα εκείνη την ώρα, του είπε να το πάει σε λιμάνι της Καβάλας και αυτός θα κολυμπούσε ως την ακτή. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που έβγαλε το μπουφάν, το οποίο βρέθηκε σήμερα, αλλά και τις μπότες του. Ήταν καλός κολυμβητής, όμως εκείνη την ώρα υπήρχαν μεγάλα κύματα και η θάλασσα ήταν παγωμένη. 

Ο 57χρονος ψαράς, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι από την ώρα που έγινε γνωστό ότι αγνοείται, δεκάδες φίλοι και συγγενείς του βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες. Ο 57χρονος θεωρούνταν από τους πιο ικανούς ψαράδες χταποδιών και χρησιμοποιούσε μια δικιά του μέθοδο που είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα πετυχημένη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.