Σενάρια για νέα μέτρα ώστε να “σωθούν” τα Χριστούγεννα – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ορατό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην αυξητική πορεία της πανδημίας. Όπως φανερώνουν οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες, το τέταρτο κύμα της πανδημίας “σαρώνει” τη χώρα, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, όπου ήδη οι εφημερίες είναι εφιαλτικές.

Υπό τον φόβο της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης την περίοδο των γιορτών, γεγονός που θα επέφερε μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, από την κυβέρνηση φέρονται να επεξεργάζονται κι άλλα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Εάν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ουσιαστικά θα σημάνει μία καθημερινότητα “δύο ταχυτήτων”, ώστε να “σωθούν” τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, περιέγραψε το καλό και το κακό σενάριο για την πορεία της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, το καλό σενάριο προβλέπει την κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το κακό σενάριο το “πικ” να γίνει μετά τα Χριστούγεννα, όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

 

κρούσματα κορονοϊού

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέκλεισε εκ νέου σήμερα το ενδεχόμενο ενός “γενικού απαγορευτικού” στη χώρα. Σε διαδικτυακή συνομιλία του με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI) ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες και ότι έχουν επιβληθεί σημαντικοί περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους Έλληνες.

Παράλληλα, τόνισε ότι “παρατηρούμε σημαντική αύξηση στον προγραμματισμό της τρίτης δόσης για τα εμβόλια. Άλλωστε οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος. Προφανώς, το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown”.

νοσοκομείο - Γεννηματάς

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, πάντως, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 8.100 νέα κρούσματα κορονοϊού, 91 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, ενώ 597 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα καταγράφηκε “μαύρο” ρεκόρ για το 2021 με 105 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο “τραπέζι”

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης των ειδικών, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση, που, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, έχει ήδη επεξεργαστεί το σενάριο λήψης κι άλλων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Όπως μετέδωσε το mega, εφόσον ανάψουν το “πράσινο φως” και οι επιδημιολόγοι, τότε από το ερχόμενο Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα εξής:

-Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ με την επίδειξη αρνητικού rapid test

-Θα λειτουργήσει το click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Την ίδια στιγμή, στο “τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση της διπλής μάσκας τύπου FFP2 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ