Σεμίνα Διγενή: Τρία συναρπαστικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Τρία συναρπαστικά βιβλία της Σεμίνας Διγενή, που υπόσχονται μαγικά ταξίδια κάθε στιγμή, προτείνονται ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο των εορτών.

Στο “Κίτρινο Υποβρύχιο”, το best seller των “Εκδόσεων Πατάκη”, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας γράφει για όλα αυτά, που δε μίλησε ποτέ.

Ένα απρόβλεπτο κείμενο, μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας.

Ζωή και καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.

Επιβάτες του “Κίτρινου Υποβρυχίου”, δεν είναι μόνο οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής, που συνάντησε η συγγραφέας, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης –υπαρκτής– ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ. Όλοι αυτοί, σε μια μαγική περιστροφική σκηνή, με ολοζώντανα τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, από το 1975 στις εφημερίδες κι από το 1982 στην τηλεόραση.

Ένα ντοκουμέντο, το αφηγηματικό νήμα του οποίου, ξετυλίγεται με το «Yellow Submarine» των Beatles.

****

 

Για να γνωρίσουμε τους  “Απείθαρχους” των “Εκδόσεων Κάκτος”, που οι αναγνώστες των Public, το κατέταξαν στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα του 2021, η συγγραφέας μάς μεταφέρει στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου βρίσκονται έγκλειστα κάποια μαγικά πλάσματα που .. δεν χωρούν πουθενά .

Στους 50 ορόφους ενός παράξενου “Κόκκινου Ουρανοξύστη” συνυπάρχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά. Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους  ενοίκους των ορόφων του Επανασχεδιασμού, των Τραυμάτων,  των Αυτοκτονιών, της Εντροπίας, του Παιδικού Εαυτού, των Πειραμάτων κ.α , είναι ο Μπόουι, ο Λένιν, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, ο Σαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Χόκινγκ κα.

Μια παράξενη Βαβέλ, όπου περιέργως όλοι συνεννοούνται άψογα.

****

Τέλος στην απολύτως δημοσιογραφική  “Αποδελτίωση” των “Εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή”, περιλαμβάνονται κάποιες από τις συνεντεύξεις που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και ένα μέρος της αρθρογραφίας της, που αξίζει να ξαναθυμηθούμε. Μερικές συνεντεύξεις που ήταν τηλεοπτικές, μπορεί κάποιος να τις δει με εικόνα, στο κανάλι της #SeminaDigeniOfficial στο you tube.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ