Self test: Τι λέει η πρόεδρος των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών για τις ελλείψεις

Διευκρινίσεις για τις ελλείψεις των self test  που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στα φαρμακεία έδωσε η πρόεδρος των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών, Ειρήνη Μαρκάκη.

Η κα Μαρκάκη είπε στο OPEN ότι με τη βοήθεια της πολιτικής προστασίας γίνεται ανατροφοδότηση των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων με τις ποσότητες που χρειαζόμαστε…  συν 20% κάθε φορά  και εξήγησε τον λόγο  που ορισμένοι γονείς δεν βρήκαν self test για τα  παιδιά τους στα φαρμακεία.

“Kάποιοι γονείς πήγαν σε ορισμένα πιθανόν κεντρικά φαρμακεία και έμεινε απόθεμα σε άλλα φαρμακεία  τα οποία είναι λιγότερο κεντρικά.  Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη. Το θέμα είναι ότι παρακολουθούμε από το σύστημα και βλέπουμε ότι στα φαρμακεία υπάρχουν σημαντικά υπόλοιπα“, τόνισε με έμφαση και ξεκαθάρισε ότι τα self test για τα παιδιά  δεν εξαντλήθηκαν και ότι  υπάρχει επάρκεια.

Μεταξύ άλλων  εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσα παιδιά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν self test θα βρουν σήμερα στα σχολεία.

“Βοήθησε σε αυτό και η ΚΕΔΕ – μέσω των δήμων- οι οποίοι μερίμνησαν ώστε να προμηθευτούν  από τις φαρμακαποθήκες. Και επίσης η πολιτική Προστασία προώθησε σε πάρα πολλές σχολικές επιτροπές  και σε νομαρχίες self test  ώστε τα  παιδιά να είναι απολύτως καλυμμένα. Ήδη έως την Παρασκευή είχαν προμηθευτεί το 91% των παιδιών. Το υπόλοιπο 9% θα τα βρει σήμερα στα σχολεία του “, τόνισε με έμφαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ