Σεισμός στο Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη, κάνοντας τους κατοίκους να πεταχτούν από  τα σπίτια τους καθώς η σεισμική δόνησή ήταν έντονη και μεγάλης διάρκειας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το cretapost.gr, μια εκκλησία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές καθώς έχουν αποκολληθεί κομμάτια και έχουν πέσει στον δρόμο, όπου υπάρχει ειδική σήμανση για όσους οδηγούς ή πεζούς διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Σημειώνεται ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.17 και  ήταν εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης, κοντά στο Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι σεισμικές δονήσεις πάντως είναι συνεχείς με την πιο ισχυρή να είναι εκείνη των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 09:37.

Από την άλλη η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ήταν 6,5 Ρίχτερ.

Οι πρώτες εικόνες από τον σεισμό στο Ηράκλειο

Πανικός επικρατεί τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στο Ηράκλειο από κατοίκους που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ο σεισμός προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Τα σπίτια «χόρευαν» στον ρυθμό των Ρίχτερ ενώ ο κόσμος πετάχτηκε έξω έντρομος.

σεισμός στο Ηράκλειο

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι με τους φορείς να βρίσκονται σε μία διαδικασία μίας πρώτης αυτοψίας.

σεισμός στο Ηράκλειο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ