Σεισμός στην Πρέβεζα: Κατολισθήσεις βράχων στον δρόμο Αηδόνια προς Καναλλάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Εγκέλαδος κράτησε ξάγρυπνη την Πάργα και τις γύρω περιοχές. Ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λαχτάρησε τους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο στον δρόμο από τα Αηδόνια προς το Καναλλάκι λόγω του σεισμού κομμάτια βράχου αποκολλήθηκαν πέφτοντας στο οδόστρωμα, γεγονός που καθιστά και το σημείο επικίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς. Όπως φαίνεται μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτι είναι πεσμένα στον δρόμο, ο οποίος σε πολλά σημεία του παρουσιάζει και διαβρώσεις – ρωγμές.

Σημειώνεται ότι σοβαρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν και σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Καναλλάκι. Βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει, πράγματα πεσμένα από τα ράφια και δεκάδες άλλες ζημιές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 ελαφρά τραυματίες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ