Σεισμός στην Κρήτη: Σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο Χανίων για πιθανό τσουνάμι – ΦΩΤΟ

Σε πλήρη ετοιμότητα για την πιθανή εκδήλωση τσουνάμι εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νότια της Ιεράπετρας, βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η υπηρεσία μας έχει θέσει σε ετοιμότητα προσωπικό πλωτά – χερσαία μέσα προς τυχόν παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη, άτομα στη θάλασσα. Παρακαλούμε για ετοιμότητά σας προς παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί. ΛΤΝΧ- ΔΛΤΧ παρακαλούνται για λήψη αναγκαίων μέτρων παρακολούθησης θέσης όλων των παροπλισμένων- εγκαταλελειμμένων επιβλαβών πλοίων – σκαφών και τις τυχόν δικές τους ενέργειες. Σύλλογοι και κυβερνήτες σκαφών – ναυτικοί πράκτορες – αλιευτικοί σύλλογοι Χανίων – εταιρείες Ρ/Κ λαντζών – Ν.Ο.Χ.-Ο.Χ.Λ.Φ.Σ.Χ που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ετοιμότητα και αποφυγή δραστηριοποίησή τους.

Να σημειωθεί πως ο συναγερμός κρίθηκε αναγκαίος μετά την έκδοση προειδοποίησης για πιθανό τσουνάμι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, στα νότια του Δήμου Βιάννου, οι κάτοικοι παρακολούθησαν τον σχηματισμό μικρών «τσουνάμι» στα λιμάνια της Άρβης και του Καστρίου όπου η στάθμη του νερού της θάλασσας έπεφτε και ανέβαινε ξανά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ