Σεισμός στην Εύβοια: «Νομίζαμε πως ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ» – Βγήκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Αναστάτωση προκάλεσε στην Εύβοια ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική, εντοπίζεται νοτιοανατολικά των Ζαράκων στην Εύβοια. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου είχε γίνει και ο σεισμός των 5 Ρίχτερ, στις 29 Νοεμβρίου.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima. gr, η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά. «Πήγαμε και ήρθαμε ξανά είχε τόσο δυνατό θόρυβο που νομίζαμε πως ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ, η βιβλιοθήκη του σπιτιού μου κουνιόταν τόσο δυνατά, νόμιζα πως θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός τόνισε ότι «ο νέος σεισμός ήταν πολύ δυνατός όλοι οι κάτοικοι του χωριού φοβήθηκαν και αυτή την ώρα είναι έξω από τα σπίτια τους. Ανησυχούν για νέα σεισμική δόνηση».

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός στην Αθήνα

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων επιβεβαιώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να προκαλούν ανησυχία». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ