Σεισμός στην Ελασσόνα: Σοβαρές ζημιές στο σχολείο και 150 σπίτια στο Δαμάσι – ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους στο Δαμάσι Ελασσόνας, που βρέθηκε στο επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κτίρια και υποδομές έχουν υποστεί ζημιές, ενώ οικογένειες πέρασαν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους, υπό τον φόβο των μετασεισμών.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κάτοικος Δαμασίου Ελασσόνας και πρόεδρος ΤΟΕΒ, Γιώργος Μανίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σχολείο του χωριού, η εκκλησία, το ΚΑΠΗ και 150 πετρόχτιστα σπίτια θα πρέπει να κατεδαφιστούν, καθώς έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον Εγκέλαδο. Σημειώνεται ότι το χωριό έχει 500 σπίτια και τα καινούργια κτίσματα φαίνεται πως άντεξαν στον σεισμό, ωστόσο έχουν υποστεί ρωγμές. Όπως είπε ο ίδιος, ένας 45χρονος άνδρας τραυματίστηκε από τα κρεμμύδια που έπεσαν από μπαλκόνι και νοσηλεύεται.

Σήμερα ξεκίνησαν οι εκτεταμένοι έλεγχοι και οι καταγραφές των ειδικών συνεργείων σε κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ