Σεισμός: Νέα ισχυρή δόνηση στη Λέσβο

Πριν από λίγο σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Λέσβου, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 17,3 χλμ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 45 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 5,1.

Από το πρωί σημειώνεται στην περιοχή μπαράζ σεισμικών δονήσεων, με τον πιο δυνατό να είναι 5 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, από τις 07:46 έως τις 08:00, είχαν σημειωθεί διαδοχικά σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5, 4,8 και 4,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Μιλώντας στο enikos.gr, λίγο μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε: “Ο σεισμός έγινε στις νότιες ακτές της Λέσβου και έγινε αισθητός και στη Χίο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις”. Όπως είπε ο ίδιος, “έγινε λίγο πιο δυτικά από τον μεγάλο σεισμό του 2017 και πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, στη ζώνη του 2017”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα “πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός, ίσως κατά την άποψή μου, και καθυστερημένος μετασεισμός από το 2017. Παρακολουθούμε ωστόσο τη μετασεισμική ακολουθία”. Όπως υποστήριξε ο κ. Λέκκας “δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολο να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα πολύ μεγαλύτερο σεισμό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ