Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες

Της Άννας Κανδύλη

Περιπλέκεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τα γεγονότα των τελευταίων ωρών που θέτουν εν αμφιβόλω την εξέλιξη της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο πειθαρχικός έλεγχος που διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών και η αιφνίδια ασθένεια του αντιπροέδρου Αριστόβουλου Βώρου που νοσηλεύεται μετά από έμφραγμα στην εντατική, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το εάν τελικώς θα πραγματοποιηθεί η σημερινή τρίτη διάσκεψη.

Ο ασθενής δικαστής θα αντικατασταθεί από έναν εκ των δυο αναπληρωτών που μετέχουν στη διαδικασία. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα και για τον έτερο αντιπρόεδρο – αν και δεν δημιουργεί κώλυμα η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του- τότε και αυτός μπορεί να αντικατασταθεί από το δεύτερο αναπληρωματικό μέλος.

Δικαστικές πηγές ωστόσο εξέφραζαν τον έντονο προβληματισμό τους για την πορεία της διαδικασίας αν χρειαστεί να αντικατασταθεί και τρίτος σύμβουλος. Σε μια τέτοια περίπτωση η εξέταση της υπόθεσης ξεκινά και πάλι από την αρχή με νέα σύνθεση του Δικαστηρίου.

Προβληματισμός επίσης υπάρχει και για την στιγμή κατά την οποία αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο το δημοσίευμα για τον αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο, ο ανώτατος δικαστής παρενέβη σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν τη δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχόλησε και την διάσκεψη. Κι αυτό γιατί αρκετοί σύμβουλοι θεώρησαν πως επιχειρείται εκφοβισμός των δικαστών με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Το τραγικό λάθος του ΑΠΕ με τον Ερντογάν και η απόλυση του ανταποκριτή του στην Τουρκία

Τηλεοπτικές άδειες – Στην Εντατική μέλος του ΣτΕ μετά από καρδιακό επεισόδιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ