Σε συναγερμό για ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς αύριο στην ΠΕ Ρόδου – Η έκκληση Χαρδαλιά

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές για ακραίο κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 5), αύριο, Τετάρτη 4 Αυγούστου, στα νησιά της ΠΕ Ρόδου. Επιπλέον, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνει έκκληση στους πολίτες να βρίσκονται “σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό”.

Επιπλέον, να βρίσκονται “σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies).

Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς! Σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 ή στο 112 αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά”, όπως αναφέρει.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογραμμίζει ότι “αύριο και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση!”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ