Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Λάρισας-Ιωαννίνων προχωρούν οι Θεσσαλοί αγρότες μετά τις νέες εξαγγελίες

Το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν κατεύνασε την οργή των αγροτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για κοροϊδία και ζητούν να νομοθετηθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και όχι «να παίζουν κάθε χρόνο τη γάτα με το ποντίκι».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις για το ρεύμα, οι Θεσσαλοί αγρότες αναφέρουν πως είναι δώρον άδωρον, γιατί οι γεωτρήσεις είναι διαλυμένες και δεν θα λειτουργήσει τίποτα για τους επόμενους μήνες. Το αίτημά τους είναι και παραμένει πλαφόν 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Όπως μεταδίδει το ThessToday, αυτή την ώρα δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο του Ζάρκου αποκλείουν συμβολικά την Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, στέλνοντας ένα νέο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, και στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, παραγωγοί του Τυρνάβου απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο.

Σύσκεψη πανθεσσαλικής επιτροπής στον Πλατύκαμπο

Σημειώνεται ότι στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) η πανθεσσαλική επιτροπή θα συσκεφθεί στον Πλατύκαμπο με βασικό αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις, έχοντας πλέον και ως δεδομένο τα μέτρα στήριξης και φαίνεται η πρόταση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού είναι κάτι που βλέπουν ακόμη πιο ζεστά μετά και τις σημερινές εξελίξεις.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica, όπου αναμένεται μαζική προσέλευση και από τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ