Σε αυστηρό lockdown ο Δήμος Αχαρνών – Σε ποιες περιοχές επεκτείνονται τα μέτρα και πού αίρονται

Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν οι Αχαρνές όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί και σε ποιες αίρονται. “Τα μέτρα αίρονται για τον Δήμο Ελευσίνας όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου , ενώ για τον Δήμο Ασπροπύργου τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Στον Ασπρόπυργο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τον δήμο Αχαρνών όπου αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Σε ό,τι αφορά την Κοζάνη, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την άρση των μέτρων στον Δήμο Κοζάνης, πλην της δημοτικής ενότητας Κρόκου και στον Δήμο Βοΐου, πλην της δημοτικής ενότητας Σιάτιστας. “Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας καθώς και στην περίπτωση του Δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται έως τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο Δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές”.

Σχετικά με τις τοπικές ενότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης , την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Τέλος, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στον δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στον Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.