Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα: Οι «Στρατηγοί» και η «Νυχτερινή Ποδαράτη» – Ραντεβού στη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται η Πάτρα και μαζί της χιλιάδες επισκέπτες που καταφτάνουν τις τελευταίες ώρες , για το Πατρινό Καρναβάλι 2024.

Και τι δεν έχει το σημερινό πρόγραμμα για να απολαύσουν φιλοξενούμενοι και Πατρινοί. Από τις 11 το πρωί η τελάλισσα με το άρμα της περιόδευσε στους δρόμους της πόλης δίνοντας καρναβαλικό χρώμα και κέφι. Την καρναβαλική σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι αξεπέραστοι «στρατηγοί του Καρναβαλιού».

Στις 12.30 ακολούθησε ο παραδοσιακός πλέον σοκολατοπόλεμος. Τα σωματεία των σοκολατοριχτών με τη δική τους ξεχωριστή παρέλαση, έδωσαν το δικό τους… γλυκό τέμπο.

Νυχτερινή ποδαράτη

Το εντυπωσιακότερο κομμάτι της σημερινής ημέρας είναι το απόγευμα, όπου χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στο κέντρο της Πάτρας παρασύροντας τους πάντες με το αστείρευτο κέφι τους.

Στις 6 το απόγευμα η “Νυχτερινή Ποδαράτη” θα διασχίσει την οδό Κορίνθου , με περισσότερα από 20.000 άτομα , μέλη των 182 καρναβαλικών γκρουπ, που θα παρελάσουν με τον εντυπωσιακό φωτισμό τους.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Η κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα γίνει με την παρέλαση της Κυριακής.

Στις 2 μ.μ. με αφετηρία την οδό Κρίνθου, η Δημοτική Μουσική θα βρίσκεται στην κορυφή της παρέλασης της Κυριακής και θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tempo24.news:

Παράλληλα τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα:

40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222          «Ποπ», 53  «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα»,  128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204    «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίζουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

«Βούλιαξε»  ο υπεραστικός σταθμός – Ανά λεπτό οι αφίξεις των λεωφορείων

«Βούλιαξε» από κόσμο ο υπεραστικός σταθμός του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Οι αφίξεις πλέον, από δύο λεπτά, έγιναν ανά ένα λεπτό και στον σταθμό δεν πέφτει “καρφίτσα”.

Αγκαλιές και φιλιά για τους επισκέπτες από τους Πατρινούς που σπεύδουν να τους υποδεχτούν. Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα, όπως επίσης και τα airbnb, ενώ οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να καταφτάνουν από την Πέμπτη.

Τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια είναι γεμάτα και ο ύπνος φαίνεται να μην είναι στα σχέδια των νεαρών, που από σήμερα θα ξεχυθούν στους δρόμους της καρναβαλικής Πάτρας και θα… μαζευτούν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ