Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η επιχείρηση περισυλλογής των 408 μεταναστών, ανάμεσά τους 100 γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε ένα παλαιό σκάφος, μήκους 32 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε 65 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά το χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έφθασαν ένα φορτηγό πλοίο, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο απέπλευσε από τον Πειραιά και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο. Επίσης, έχει φθάσει άλλο ένα φορτηγό πλοίο και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, αρκετοί από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο λιμάνι της Κρήτης, ενώ η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών στα παραπλέοντα πλοία βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιχείρηση συντονίζεται από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεν��κού Σώματος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ