Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί για την απόδραση στον Πύργο

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί για την απόδραση στον Πύργο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αξιωματικός υπηρεσίας – αστυφύλακας και ο σκοπός κρατητηρίων – υπαρχιφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την υπόθεση της απόδρασης των πέντε κρατουμένων από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πύργου.

Παράλληλα, διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε κρατουμένων.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ρομά, ηλικίας 25, 21, 17 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για διάφορα ποινικά αδικήματα και ένας 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατούνταν για διοικητική απέλαση.

Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου, υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια, ενώ, ταυτόχρονα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Διαβάστε επίσης:

Έκλεψαν 70 κιλά… ψάρια

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση από τη σύλληψη πλανόδιας μικροπωλήτριας

Απέδρασαν κρατούμενοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ