Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για το “πάρτι” σε περιπολικό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί για το “πάρτι” σε περιπολικό, το οποίο πέρασε κόκκινο φανάρι. Σε βάρος των δύο αστυνομικών, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, μετά την έρευνα που έκανε η Αστυνομία για το περιεχόμενο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήχθη, δείχνοντας περιπολικό να τρέχει χωρίς λόγο και με τη σειρήνα ανοιχτή, στους δρόμους της Αθήνας. Το περιπολικό ανήκει στην Τροχαία Αθηνών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

“Σε συνέχεια της από 14-07-2022 Ανακοίνωσης αναφορικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιπολικό να προβαίνουν σε επίμεμπτες ενέργειες ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν τα στοιχεία  δυο εμπλεκόμενων αστυνομικών, σε βάρος των οποίων διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.”

To Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε στην ΕΔΕ, γιατί από την έρευνα  προέκυψε ότι οι δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στο περιστατικό με το περιπολικό, που διακινήθηκε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο.  Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζονται δύο αστυνομικοί στο εσωτερικό ενός περιπολικού να ενεργοποιούν τις σειρήνες και να περνάνε ένα φανάρι με κόκκινο, ενώ στο πίσω κάθισμα ακούγονται γυναικείες φωνές.

Η εισαγγελική έρευνα

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το βίντεο με το “πάρτι” σε περιπολικό, που δημοσιεύτηκε στα social media, προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας.

Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν αν πράγματι το όχημα το οποίο φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό είναι περιπολικό, ενώ εάν αυτό επιβεβαιωθεί, ο αρμόδιος εισαγγελέας που χρεώθηκε την έρευνα θα ελέγξει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Τα προηγούμενα 24ωρα, το επίμαχο βίντεο έκανε τον γύρο των social media. “Σας αρέσει βόλτα με το περιπολικό; Και να περνάτε με κόκκινα φανάρια;”, γράφει ο χρήστης του TikTok που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις βίντεο, που έχει μαγνητοσκοπηθεί από πρόσωπο στα πίσω καθίσματα, ακούγεται δυνατή μουσική, φαίνονται φωτάκια neon και επικρατεί μία εύθυμη διάθεση μεταξύ των επιβαινόντων, που δείχνουν να είναι τέσσερις. Γυναικείες φωνές και γέλια ακούγονται, όταν το όχημα περνά με κόκκινο φανάρι.

Αίσθηση προκαλεί ότι στη θέση του συνοδηγού κάθεται ένα άτομο που φορά μπλουζάκι με την ελληνική σημαία και τρία αστέρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το βίντεο είναι γνήσιο, εάν όντως έχει τραβηχτεί μέσα σε περιπολικό της αστυνομίας και εάν κάποια από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι αστυνομικοί. Το σίγουρο είναι ότι το βίντεο απ’ αυτό το “πάρτι” έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη συμπεριφορά.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης αναφέροντας ότι “διερευνάται το περιεχόμενο βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήχθη σε ιστοσελίδα του διαδικτύου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ