Σαρώνουν οι σκηνοθέτες του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ

Σαρώνουν οι σκηνοθέτες του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ

Οι πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων του Τμήματος Σκηνοθεσίας  του Ομίλου ΑΚΜΗ συνεχίζουν να κερδίζουν  πρώτα βραβεία και διακρίσεις στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας. Μετά τον περσινό θρίαμβο της Ασημίνας Προέδρου,  ήρθε και η  φετινή μεγάλη επιτυχία της ταινίας Προσευχή του αποφοίτου Θανάση Νεοφώτιστου, η οποία κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο, Πρώτο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμας και προκάλεσε την συγκίνηση και το θαυμασμό σύσσωμης της οπτικοακουστικής ελληνικής κοινότητας.

Η ταινία επαναπροβλήθηκε στην καθιερωμένη ετήσια προβολή των ταινιών των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών BA in Media Production/ FILM   Directing,  το οποίο υλοποιείται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Ομίλου ΑΚΜΗ σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University και μαζί με όλες τις πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων, προκάλεσαν τις επευφημίες, τα ζωηρά χειροκροτήματα, και τα μπράβο του κοινού που παρακολούθησε  έκπληκτο ταινίες επαγγελματικού επιπέδου υψηλών απαιτήσεων, από τους φοιτητές του προγράμματος σπουδών BA in Media Production/ FILM  Directing.

Η προβολή έγινε στον ανανεωμένο κινηματογράφο Τριανόν, που γέμισε ασφυκτικά.  Ανάμεσα στο κοινό ήταν μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, οι οποίοι συμμετείχαν ως ηθοποιοί στα γυρίσματα της βραβευμένης ταινίας Προσευχή,  καθηγητές του καλλιτεχνικού σχολείου, φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων, καθηγητές του προγράμματος σπουδών, ο υπεύθυνος του μαθήματος Applied Filmmaking Project (Module Co-ordinator) Applied Filmmaking Project , Σκηνοθέτης Ευθύμης Χατζής, η υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών (Programme Leader)  Μαγδαληνή  Ρεμούνδου, εκπρόσωποι του Βρετανικού Πανεπιστήμιου, καθώς και ο επικεφαλής του Τομέα Dr Mark Gilliham, Head of the Division Media Communication & Performing Arts του Queen Margaret University. Στο πέρας της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Κολλεγίου, Δημήτρης Διαμαντής απένειμε τιμητική διάκριση ακαδημαϊκού επιτεύγματος στον Θανάση Νεοφώτιστο, ενώ ο Dr Mark Gilliham ανακοίνωσε ότι οι διακεκριμένες ταινίες των αποφοίτων του προγράμματος σπουδών θα προβληθούν σε ειδική, πανηγυρική  προβολή που θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο, έδρα του Queen Margaret University, τον Ιούλιο του 2015.

Οι απόφοιτοι του BA FILM  Directing  τα τελευταία τέσσερα, συνεχόμενα, ακαδημαϊκά έτη κερδίζουν πρώτα βραβεία Σκηνοθεσίας, τόσο στο Φεστιβάλ της Δράμας, όσο και στο Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Επίσης οι πτυχιακές ταινίες επιλέγονται και συμμετέχουν σε Διεθνή Φεστιβάλ του Εξωτερικού, όπως Los Angeles, International Film School Festival in Munich, Festival De Cannes, International Festival Clermont Ferrand, κ.α.

Η βραδιά ήταν υπέροχη, θεατές και σκηνοθέτες, που επιφυλάσσουν πολλά προσεχώς για τις κινηματογραφικές αίθουσες, έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι ταινίες των αποφοίτων ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλς. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ