Σαρηγιάννης στον Realfm 97,8: Αν δεν παίρναμε μέτρα η πρόβλεψη για τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν αρνητική

“Η πρόβλεψη για τον Απρίλιο και τον Μάιο -αν δεν παίρναμε κανένα μέτρο- ήταν αρνητική” ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Νίκου Μπογιόπουλου και Μανώλη Κοττάκη.

“Η πρόβλεψη για τον Απρίλιο και τον Μάιο -αν δεν παίρναμε κανένα μέτρο- ήταν αρνητική, με την έννοια ότι εκείνη την περίοδο (από 20-24 Απριλίου και έπειτα) θα αρχίσουν να αυξάνονται τόσο πολύ τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, λόγω του βαθμού υπερμετάδοσης που έχουν, που θα είναι τα κυρίαρχα στελέχη στην ελληνική κοινότητα” ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Και συνέχισε: “Αυτό είναι αρνητικό γιατί είναι στελέχη που μεταδίδονται πιο γρήγορα. Γι’ αυτό μιλάω για ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα αρχικά στάδια διασποράς των συγκεκριμένων στελεχών του ιού, που σημαίνει ότι έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να την καταπνίξουμε αυτή τη διασπορά”.

“Αν αυτό μας ξεφύγει, μετά το «παιχνίδι» μπαίνει σε μία άλλη φάση, που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρουμε πολύ πιο αυστηρά μέτρα, πιθανώς και για μεγαλύτερο διάστημα” τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ