Σάμος: Συγκλόνισαν μητέρα και αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου – «Θέλω το παιδί μου ζωντανό»

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του Έλληνα πιλότου, Θοδωρή Βλάχου, ενός από τα δύο θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στο νησί.

Η μητέρα και ο αδελφός του, με δάκρυα στα μάτια μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αγάπη που είχε για τα ελικόπτερα και το πάθος του να βοηθά τους συνανθρώπους του.

«Θέλω το παιδί μου ζωντανό, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Θέλω τον Θοδωρή μου πάλι πίσω, θέλω το παιδάκι μου», είπε με λυγμούς η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου.

Ο Θοδωρής Βλάχος, ήταν έμπειρος και μάχιμος πιλότος. Χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα, νοτιοδυτικά της Σάμου, ένα νησί που αγαπούσε πολύ.

Οι δικοί του άνθρωποι τον περιέγραψαν ως έναν στοργικό πατέρα, τρυφερό σύζυγο κι υπέροχο γιο και αδελφό.

«Ξέραμε ότι ήταν επικίνδυνη δουλειά. Είχε επιλέξει τη Σάμο γιατί ήταν το νησί που είχε υπηρετήσει σαν στρατιωτικός, εκεί και στα Γιάννενα προτιμούσε να πετάει. Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Κάθε φορά όμως που πέταγε, με αυτές τις συνθήκες πέταγε, με 7 – 8 μποφόρ, με δύσκολους καιρούς. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα κάθε φορά και κάθε φορά το πλήρωμα λειτουργεί σαν συντονιστής ενός ξένου πληρώματος έτσι ώστε να το κατευθύνει σωστά να ρίξει εκεί που πρέπει να σωθεί ο κόσμος», είπε συντετριμμένος ο αδελφός του πιλότου, Κώστας Βλάχος.

Σάμος: Πριν από χρόνια είχε σώσει το πλήρωμα άλλου ελικοπτέρου

Πριν από χρόνια, όταν εκείνος ήταν πιλότος, η ζωή του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Ήταν εκείνος που κατάφερε να σώσει όλο το πλήρωμα.

«Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια. Πάει το παιδάκι μου», είπε απαρηγόρητη η μητέρα του πιλότου.

Σάμος: Ποιος ήταν ο Έλληνας πιλότος που έχασε τη ζωή του

Ο Θοδωρής Βλάχος ήταν 49 ετών. Απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού. Εργαζόταν ως μεταφραστής στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το κέντρο επιχείρησης.

Αυτό έκανε χθες στη Σάμο. Καταγόταν από την Πρέβεζα και έμενε με την οικογένεια του στη Γλυφάδα. Άφησε πίσω του δύο παιδιά. Μια κόρη 16 ετών και ένα αγόρι 11 χρόνων.

«Μόλις είδα τη φωτιά και τον αέρα κατάλαβα ότι ήταν δύσκολα και μετά από λίγο είδα στις ειδήσεις ότι έπεσε το ελικόπτερο. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αυτό, τον πήρα αμέσως τηλέφωνο, δεν απάντησε», είπε ο αδελφός του με σπασμένη από τους λυγμούς φωνή.

Ίσως το μόνο πράγμα, το οποίο θα μπορούσε να παρηγορήσει τους συγγενείς του κυβερνήτη Θεόδωρου Βλάχου είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπός τους έπεσε επάνω στο καθήκον.

«Έπεσε κάνοντας τον καθήκον του, προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του να σβήσει τις φωτιές, να σώσει τη Σάμο, την Καβάλα, τα Γιάννενα οπουδήποτε είχε πάει κάθε καλοκαίρι και έπεσε σαν ήρωας τελικά», είπε η νύφη του Κατερίνα Κωστόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο αδελφός του, την Κυριακή θα πήγαινε διακοπές με την οικογένειά του στην Κέρκυρα, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ