Σάμος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Συγκλονιστικές εικόνες

Συναγερμός στην Σάμο. Το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών, βόρεια του νησιού, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για εντοπισμό σκάφους  με μετανάστες στη συγκεκριμένη περιοχή.
Άμεσα μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-Ε.ΑΚΤ.. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε αρχικά, πνευστή λέμβο με πέντε επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξε καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με δήλωσή τους, στη λέμβο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα.
Στη συνέχεια, το ιταλικό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε ακόμη δύο ανθρώπους από τη θαλάσσια περιοχή ”Τσαμπού Βουρλιωτών” ενώ άλλος ένας  άνδρας, εντοπίστηκε κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στην ξηρά από το προαναφερόμενο περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις βόρειες ακτές και συγκεκριμένα έμπροσθεν της παραλίας ”Τσαμπού Βουρλιωτών”.
Οι συνολικά οκτώ μετανάστες (όλοι άνδρες) , μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος, στην Σάμο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στη λέμβο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σάμος: επιχείρηση διάσωσης μεταναστών Σάμος: επιχείρηση διάσωσης μεταναστών Σάμος: επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ