Σάλος στο Ωραιόκαστρο: Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ΑμεΑ υπαλλήλους του δήμου – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που αφορούσε στη λειτουργία του πολεοδομικού γραφείου του Δήμου, ο κ. Γαβότσης απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ανέστη Πολυχρονίδη καταφέρθηκε εναντίον εργαζομένων του δήμου χρησιμοποιώντας με απαξιωτικό τρόπο τον όρο ΑμεΑ.

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου με την τοποθέτηση αυτή να προκαλεί την έντονη αντίδραση του κ. Πολυχρονίδη.

«Πάρτε το πίσω τώρα. Σε παρακαλώ προσβάλεις τους συναδέλφους σου. Το να λέτε για κάποιον συνάδελφο ότι είναι ΑμεΑ δεν σας τιμά. Πάρτε το πίσω», είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Επιχείρησε να τα μαζέψει ο Γαβότσης

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Γαβότσης επιχείρησε να τα μαζέψει. Έκανε λόγο για μία αδόκιμη φράση τονίζοντας πως δεν αποσκοπούσε στο να θίξει προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωση για το συμβάν έκανε στο politesoraiokastrou και ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Πολυχρονίδης.

Ο κ. Πολυχρονίδης τόνισε: “Η αναφορά του δημάρχου είναι άκρως προσβλητική για εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στον δήμο μας. Είναι βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζόμενους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας.”

Πηγή ρεπορτάζ: Thestival.gr

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.