Σάλος με τον Αμβρόσιο που… ψέκασε με “φάρμακο” κατά του κορονοϊού

Σάλο προκάλεσε η κίνηση του Αμβρόσιου, ο οποίος… ψέκασε με “φάρμακο” κατά του κορονοϊού, μέσα σε εκκλησία στην Αχαΐα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο. Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ένα μπουκαλάκι με αγιασμό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το “φάρμακο” κατά του κορονοϊού, μία κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. “Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό“, φέρεται να δήλωσε ο Αμβρόσιος, όπως αναφέρει το flamis.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη και φώναξε δυνατά “ντροπή” διακόπτοντάς τον. Ο Αμβρόσιος προχώρησε σε αυτή την πράξη, ενώπιον του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, του πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημήτρη Δριβίλα, και του βουλευτή της ΝΔ, Αγγελου Τσιγκρή.

“Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης” τονίζει με δήλωσή του στην “Πελοπόννησο” ο κ. Μπονάνος.

Ο ίδιος, πάντως, ο κ. Αμβρόσιος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και οι υπόλοιποι παριστάμενοι συνέχισαν να ακούν την ομιλία του, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ