Σάλος για το beach bar στην Ρόδο: «Δεν είναι σκλάβοι οι εργαζόμενοι, ζούμε στο 2023» – «Χιονοστιβάδα» αντιδράσεων

Σάλος έχει ξεσπάσει για το γνωστό beach bar στην Ρόδο που υποχρεώνει σερβιτόρους να παραδίδουν παραγγελίες, σχεδόν… κολυμπώντας μέσα στη θάλασσα, όπως αποκάλυψε το enikos.gr.

Παρέμβαση Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη του enikos.gr για το beach bar στην Ρόδο

Στο διαδίκτυο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν τηρείται κανένας κανόνας και αναρωτιούνται «πότε θα παρέμβουν οι αρμόδιες Αρχές».

Άλλοι μιλούν για «εκμετάλλευση των εργαζομένων» και χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη πρακτική «ξεφτίλα», ενώ κάποιοι τονίζουν ότι «το συγκεκριμένο μαγαζί μάλλον θέλει να επαναφέρει τον θεσμό της δουλείας».

«Εκμεταλλεύεστε την ανάγκη των εργαζομένων. Ντροπή» επισημαίνουν άλλοι και κάποιοι υπογραμμίζουν ότι «είναι το χειρότερο περιβάλλον. Δεν είναι σκλάβοι οι εργαζόμενοι, ζούμε στο 2023».

Όπως είπε νωρίτερα στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου «είναι απάνθρωπο» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου.

Ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και άλλους φορείς του νησιού και τη Δευτέρα θα γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό ζητεί επίσης απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή όλα αυτά είναι αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση όπως επισημαίνει ο κ. Χότζογλου, θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους και στην επιβολή των ανάλογων προστίμων ή την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κατασκευών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εργασιακή ζούγκλα» στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού είναι έντονη και πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις και μέτρα ώστε να αποθαρρύνονται οι εργοδότες από το να επιβάλουν άθλιες συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους τους.

Παρέμβαση Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη του enikos.gr 

Παρέμβαση από τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η αποκάλυψη του enikos.gr για το beach bar στην Ρόδο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter υπήρξε επικοινωνία του με τον ΣΕΠΕ για το σχετικό περιστατικό και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι.

Σε νέα ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει πως κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. «Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας.

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη

Η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.   Ο κ. Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι διέταξε έλεγχο από το Λιμενικό αναφορικά με τις πλωτές εγκαταστάσεις που έχει η επιχείρηση, δηλαδή την εξέδρα μέσα στην θάλασσα, στην οποία οι πελάτες της παραμένουν ξαπλωμένοι και πίνουν το ποτό τους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έγραψε:

«Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ