Σαλαμίνα: Σε ένα μέτωπο μαίνεται η φωτιά – Αναβάλλεται η εκκένωση του Κέντρου Υγείας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο «Πατρίς». Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, με τους γιατρούς, το διοικητικό προσωπικό και τον εξοπλισμό να μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αναβλήθηκε με εντολή της πυροσβεστικής. Επίσης ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο ΓΝ Νίκαιας.

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη»

Επίσης εστάλη μήνυμα από το 112, για τους κατοίκους που βρίσκονται στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, τους οποίους οι Αρχές καλούν να απομακρυνθούν από το σημείο και να μετακινηθούν προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών”, επισημαίνεται στο μήνυμα.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας ανέφερε στο enikos.gr στις 19:50 ότι η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη στην παρούσα φάση, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί εξαιτίας της επέμβασης των εναέριων μέσων.

112 Σαλαμίνα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr:

Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ