Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Το σχόλιο του Κούγια για την παραίτηση Λύτρα

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στα δικαστήρια, δήλωσε ότι διαφωνεί με την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ η υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα έχει σοκάρει το Πανελλήνιο. Παράλληλα, έκανε λόγο για νομικό κανιβαλισμό που επικρατεί επί μήνες, ο οποίος τον ενοχλεί εξαιρετικά.

“Φαίνεται ότι οποιαδήποτε υπόθεση στην Ελλάδα που είναι δύσκολη, νομίζουν ότι θα τη διεκπεραιώσω εγώ. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα να το πιστεύουν αλλά δεν αποδέχομαι όλες τις προτάσεις να αναλάβω όλες τις υποθέσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει στις υποθέσεις που αναλαμβάνω, είναι να βοηθώ το δικαστήριο να εκδίδει μία δίκαιη απόφαση” είπε ο γνωστός ποινικολόγος και συνέχισε εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση του Απόστολου Λύτρα να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

“Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, όποια κι αν είναι αυτή, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Αν σε ενοχλεί μια υπόθεση δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση μόνο για να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ μ’ αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ πάρα πολύ τον κ. Λύτρα, δεν γνωρίζω τον κ. Ιωάννου που ανέλαβε. Σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη Δικαιοσύνη είναι διαφορετική. Εξέδωσα ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο μου γι’ αυτήν την υπόθεση Πισπιρίγκου γιατί με ενοχλεί εξαιρετικά αυτός ο νομικός κανιβαλισμός που επικρατεί επί μήνες” τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ερωτώμενος αν έχει δεχθεί πρόταση να αναλάβει την υπόθεση, σημείωσε: “Το να χρησιμοποιείς μια πολύκροτη υπόθεση, ειδικά όταν είσαι δικηγόρος και να αφήνεις έστω και υπαινιγμούς ότι κάποιοι σε βολιδοσκόπησαν και εσύ αρνήθηκες, ουσιαστικά είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει δικηγόρος. Είναι σαν να μελετάει ένας δικηγόρος μια υπόθεση και να προκαταδικάζει  αυτόν που τον εμπιστεύτηκε. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει” είπε και σχετικά με το αν θα αναλάμβανε τώρα την υπεράσπισή της, σημείωσε:

“Θα με ενδιέφερε πολύ αν είχα επιλεγεί πριν, αν είχα συναντηθεί με αυτήν την κυρία, είχα συζητήσει με τον τρόπο που συζητώ με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, γνώριζα το περιεχόμενο της δικογραφίας και μπορούσα να υπερασπιστώ τον άνθρωπο αυτόν. Δεν με επέλεξαν, δεν μπορώ να έρθω σ’ αυτήν τη στιγμή, έστω κι αν με επιλέξουν, να δεχθώ αυτήν την υπεράσπιση” κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ