Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης

Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί οριστικής ματαίωσης του αιτήματος αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Όθων Παπαδόπουλος κάνει λόγο για “ψευδή εξέλιξη”, αποδίδοντάς την… “στην αργοπορία κατάθεσης της αίτησης στις αρμόδια αρχή”.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι “δεν έχει ακόμα τις Τεχνικές Εκθέσεις στα χέρια του, οι οποίες όμως ετοιμάζονται και όταν ολοκληρωθούν, το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί”. “Τα όσα ακούστηκαν, για νέα επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία μας έκαναν να… κάνουμε πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης είναι παντελώς ανυπόστατα”, συμπληρώνει.

Το αίτημα -λόγω των επερχόμενων αργιών – πηγαίνει χρονικά για μετά το Πάσχα, παρότι η επιθυμία της Ρούλας Πισπιρίγκου -την οποία είχε εκφράσει στους δικηγόρους της- ήταν αυτό να κατατεθεί νωρίτερα.

Με τη φράση “θα δούμε…” ο κ. Παπαδόπουλος αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής του αιτήματος μέσα στην εβδομάδα, μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, όπως σημειώνεται από την πλευρά της υπεράσπισης, “μια Τεχνική Έκθεση είναι μια επιστημονική μελέτη, που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, χρόνο και επιπλέον έγγραφα για απορίες που δημιουργούνται στους ειδικούς Έλληνες συντάκτες της και όχι από το εξωτερικό, όπως αρχικά είχε ακουστεί”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ