Ρωσία για επίσκεψη Πομπέο: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει σε σχόλιό της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα σχετικά με τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο για τη Ρωσία.

Η “φωνή” του Ερντογάν κατά Πομπέο: Δεν βοηθούν την ειρήνη οι επισκέψεις του σε Ελλάδα και Κύπρο

Νωρίτερα την έντονη ενόχληση της Τουρκίας για την επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ομέρ Τσελίκ, τονίζοντας ότι «το γεγονός πως επισκέφθηκε δύο φορές σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς και την Κύπρο, χωρίς να μεταβεί στην τουρκική πλευρά, επισκιάζει την ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική. Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης».

Ο Ομέρ Τσελίκ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Επισήμανε ότι «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ