Ρόδος: Viral η διάσωση εγκλωβισμένης χελώνας – Δύτης της έκανε τεχνητή αναπνοή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει δύτη να δίνει το φιλί της ζωής σε μια εγκλωβισμένη χελώνα στη Ρόδο

Όπως θα δείτε στο βίντεο, λουόμενοι προσπαθούσαν να την τραβήξουν στην στεριά, στην παραλία του Γενναδίου. Σχεδόν χωρίς τις αισθήσεις της, η θαλάσσια χελώνα αδυνατούσε να κουνήσει τα πόδια της, ακόμη και το κεφάλι της. Η χελώνα είχε εγκλωβιστεί στον πυθμένα της θάλασσας καθώς μπλέχτηκε σε κομμάτια από δίχτυ ψαρέματος που ήταν δεμένα σε σίδερα, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την στεριά.

O κόσμος που βρισκόταν στην παραλία την πλησίασε για να της δώσει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το λιμενικό.  Ο δύτης, Γιώργος Μακρύλλος έκοψε τα σχοινιά και αποφάσισε να της κάνει τεχνητή αναπνοή. Η χελώνα ανέκτησε τις αισθήσεις της. Την σκέπασαν με μια πετσέτα και την προστάτευσαν από τον καυτό ήλιο με μια ομπρέλα.

Έπειτα από προσπάθειες τριών ωρών, η χελώνα ήταν και πάλι έτοιμη να επιστρέψει στο σπίτι της και να κολυμπήσει ξανά ελεύθερη χάρη στην ευαισθητοποίηση των σωτήρων της.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε για τη διάσωση της χελώνας ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ