Ρόδος: «Θα είχαμε την τύχη της Τοπαλούδη» – Τα θύματα του 33χρονου ξεσπούν

Δύο από τα θύματα του 33χρονου από την Ρόδο, που, αν και βιαιοπραγεί κατά συρροή εναντίον γυναικών, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, μιλούν για τον τρόμο που έζησαν στα χέρια του.

Του ΑΡΗ ΣΚΑΛΑΙΟΥ

«Με άρπαξε από τα μαλλιά και με έσερνε. Με πέταξε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να με χτυπάει με μανία. Γέμισα αίματα, προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσα να ξεφύγω από τα χέρια του. Καλούσα σε βοήθεια μέσα στη νύχτα. Ο ξάδελφός του με έβγαλε από τα χέρια του. Του είπε να με πάνε στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκε. Φοβήθηκα ότι θα έχω την τύχη της Τοπαλούδη…».

Με τα λόγια αυτά και με τους μώλωπες εμφανείς ακόμη στο πρόσωπό της, η 22χρονη Χριστίνα Σωτηρίου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 33χρονο σύντροφό της τις πρωινές ώρες της 3ης Δεκεμβρίου έξω από κλαμπ της Ρόδου. Η νέα αυτή υπόθεση κακοποίησης συγκλονίζει την κοινωνία του νησιού -που ζει ακόμη στον απόηχο της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη– και λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς αποκαλύπτεται πως ο ίδιος δράστης, πριν από λίγα χρόνια, είχε ξυλοκοπήσει άγρια και μία ακόμη γυναίκα, τη γνωστή τραγουδίστρια Έλενα Στάθη. Παρ’ όλα αυτά κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

«Έζησα κι εγώ τον ίδιο εφιάλτη από τον ίδιο άνθρωπο πριν από λίγα χρόνια. Αρχισε να με χτυπάει με δύναμη στο ταμπλό του αυτοκινήτου, να μου ρίχνει μπουνιές στο μάτι και στο κεφάλι μου τόσο βίαια που λίγο έλειψα να χάσω το μάτι μου. Είχε μένος. Με δύο μπουνιές ακόμη θα με είχε στείλει στον θάνατο», ανέφερε στη Realnews η Έλενα Στάθη. «Εγώ και η Χριστίνα δεν είμαστε τα μοναδικά του θύματα και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Να βγουν να μιλήσουν και άλλα πρόσωπα. Το νησί σύσσωμο ξεσηκώθηκε για να μη βρεθούν και άλλες κοπέλες δολοφονημένες ή παράλυτες. Εμείς αποκαλύπτουμε τη δράση του για να προστατεύσουμε κι άλλες κοπέλες, για να μην υπάρξει άλλη Ελένη Τοπαλούδη. Αλλά πώς να προστατευθούμε όταν πρόσωπα σαν τον 33χρονο κυκλοφορούν ελεύθεροι; Ποιος θα μας προστατεύσει;», αναρωτιέται.

Πήγε για… ύπνο

Η 22χρονη Χριστίνα, μετά τον ξυλοδαρμό της, φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι όπου το ζευγάρι συζούσε τους τελευταίους εννέα μήνες, αλλά ο δράστης ήταν ανένδοτος. «Μου είπε να πλύνω τα αίματα και ότι αυτός θα πήγαινε για ύπνο. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και πήγα με τα “νερά” του. Κράτησα την ψυχραιμία μου γιατί ήθελα να ειδοποιήσω την Αστυνομία χωρίς να το αντιληφθεί, βγάζοντας βόλτα τον σκύλο», ανέφερε. Η 22χρονη, όταν βγήκε από το σπίτι του δράστη, κατέβασε την εφαρμογή panic button, μέσω της οποίας ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η μητέρα της. «Πιστεύαμε ότι θα βρούμε σφαγμένο το παιδί μας μόλις είδαμε το μήνυμα. Τρομοκρατηθήκαμε μέχρι να τη δούμε ζωντανή μέσα στη νύχτα», σημείωσε στην «R» η γιαγιά της νεαρής κοπέλας, Σοφία Μανιά.

Τα επόμενα δέκα λεπτά, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο, ακολουθώντας τις συντεταγμένες που έδινε το panic button, συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή υπό τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της μη προσέγγισης της 22χρονης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και της μη επικοινωνίας μαζί της. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους ίδιους όρους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Ρόδου, ο πατέρας της κοπέλας επικοινώνησε με τις Αρχές και τους ανέφερε πως «ο δράστης συνεχίζει να κυκλοφορεί κάτω από το σπίτι της κόρης μου. Διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο εναντίον μας. Έχει εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά, αλλά οι κοπέλες δεν μιλούν γιατί φοβούνται…». Όσον αφορά τον ξυλοδαρμό της Ροδίτισσας τραγουδίστριας Ε. Στάθη, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, με τη δίκη να πραγματοποιείται στις 4 Δεκεμβρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού της Ε. Στάθη από τον 33χρονο, ένας Λιμενικός που διερχόταν από το σημείο σταμάτησε για να τη βοηθήσει, ωστόσο δέχθηκε την επίθεση του 33χρονου, ο οποίος τον χτύπησε με ρόπαλο στο κεφάλι και στο δεξί του χέρι.

Έπαυσε η δίωξη

«Για τον τραυματισμό μου ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει πως ήταν βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, αλλά το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη», ανέφερε η Ε. Στάθη. Έτσι, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον κατηγορούμενο (ένα έτος για κάθε παθούσα), έξι μήνες φυλάκιση για την οπλοχρησία, ενώ έπαυσε η ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας και αφέθηκε ελεύθερος.

Νομικοί κύκλοι που ερωτήθηκαν από την «R» γι’ αυτές τις υποθέσεις και τους ξυλοδαρμούς των δύο γυναικών ανέφεραν με νόημα πως «τέτοιου είδους αποφάσεις προωθούν την ατιμωρησία των δραστών, οι οποίοι θεωρούν ότι δύνανται να πράξουν παρόμοια αδικήματα στο μέλλον χωρίς να τιμωρηθούν».

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ