Ρόδος: Ο επενδυτής αποδείχθηκε απατεώνας – Πώς “έφαγε” 68.000 ευρώ κι έγινε άφαντος

Στα δίχτυα ενός απατεώνα που παρίστανε τον επενδυτή με υψηλές γνωριμίες σε τράπεζες του Hong Kong, των ΗΠΑ και του… Αγίου Μαυρίκιου, πιάστηκε ένας 40χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος είδε τους λογαριασμούς του να αδειάζουν κατά 68.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την “Ροδιακή”, ο 40χρονος προσέφυγε στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, ζητώντας την ποινική δίωξη του επιτήδειου ο οποίος όμως, όπως όλα δείχνουν, έχει εξαφανιστεί και έχει επενδύσει για τα καλά τα χρήματα που άρπαξε τους προηγούμενους μήνες. Όλα ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου του 2019, όταν ο υποτιθέμενος σύμβουλος επενδύσεων εξωτερικού, προσέγγισε συμπολίτη μας και του έταξε υψηλότατες αποδόσεις των χρημάτων του αν κατέθετε τα χρήματά του σε συγκεκριμένες τράπεζες του εξωτερικού.

Έτσι κι έγινε. Τμηματικά από τότε έως και τον περασμένο Ιούλιο, κατατέθηκαν σε διάφορους λογαριασμούς τραπεζών, 65.000 δολάρια ΗΠΑ και 13.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή, ποσό 68.000 ευρώ, κατάφερε να αρπάξει ο επιτήδειος δράστης και να εξαφανιστεί.

Ήδη έχουν ενημερωθεί αρμόδιες διωκτικές αρχές του εξωτερικού, αλλά εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να εντοπιστεί ο δράστης και να μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά του ο συμπολίτης μας, είναι ελάχιστες.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.