Ρόδος: Καταδικάστηκαν γονείς που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 35χρονο πατέρα και την 33χρονη σύζυγο του, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, επειδή δεν στέλνουν το παιδί τους σχολείο, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η σύλληψη του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2022 και πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει και διενεργείται από τον Ιανουάριο του 2022, η κα. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Το ζευγάρι δεν στέλνει το παιδί του στο Δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, θέλοντας να το προστατεύσει από την πανδημία του κορονοϊού. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2022 στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όμως οι δύο εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Ακόμη μια σύλληψη στη Ρόδο

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας οι αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε έναν ακόμη πατέρα, επειδή δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο, λόγω της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η φοίτηση του.

Ο γονέας συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Δήμο Μουτάφη προσήχθη ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ