Ρόδος: Κάηκε ταβέρνα εθελοντή ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς – Κύμα αλληλεγγύης για να χτιστεί από την αρχή

Την ώρα που ο ίδιος έδινε μάχη ως εθελοντής για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο, η δική του περιουσία γινόταν στάχτη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χατζηφώτη, ο οποίος είδε την ταβέρνα του στη νότια Ρόδο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Η γνωστή οικογενειακή ταβέρνα «Αγγελάκη» αποτελούσε το στέκι πολλών Ροδιτών αλλά και επισκεπτών του νησιού εδώ και 32 χρόνια. Το πέρασμα της φωτιάς από το Κιοτάρι, κατέστρεψε την οικογενειακή επιχείρηση που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος πατέρας του Γιάννης Χατζηφώτης πριν από 32 χρόνια μαζί με την μητέρα του, Ειρήνη. Ήταν μία από τις πολλές επιχειρήσεις που κάηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες, ζωικό και φυτικό πλούτο του νησιού.

Η είδηση έχει προκαλέσει την ευαισθητοποίηση των Ροδιτών, οι οποίοι συγκινούν γι’ άλλη μια φορά με την αλληλεγγύη και τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και όλης της Ρόδου, θέλουν να βοηθήσουν τον Δημήτρη να ξαναστήσει το εστιατόριο από την αρχή ως ανταπόδοση στην τεράστια συνεισφορά του στην κατάσβεση της φωτιάς που, καθώς ως εθελοντής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει ο άνθρωπος αυτός, που ενώ βοηθούσε να σωθούν περιουσίες άλλων έχασε τη δική του, να ξαναστήσει την επιχείρησή του από την αρχή. Στο διαδίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων μέσω της πλατφόρμας «Go Get Funding» με την ονομασία «Help rebuild Angelaki Taverna». Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι χθες 164 άνθρωποι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 8.904 ευρώ. Τα χρήματα που απαιτούνται, όμως, είναι πολύ περισσότερα καθώς η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ