Ρόδος: Ελεύθερος με όρους ο 17χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης – «Με κατήγγειλε για λόγους αντεκδίκησης»

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης στη Ρόδο, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του. Στον 17χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισης της 16χρονης σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων και της υποχρεωτικής παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες της Ροδιακής, στην απολογία του ο 17χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη προέβη σε καταγγελία σε βάρος του, για λόγους αντεκδίκησης.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός που δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα, υποστήριξε ότι πράγματι γνωρίστηκε με την 16χρονη σε παραλία της Ρόδου, όπου είχε πάει για μπάνιο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι, με έναν φίλο του. Εκεί βρίσκονταν η 16χρονη με μία φίλη της και άρχισαν να φλερτάρουν μεταξύ τους. Κάποια στιγμή μίλησαν και αντάλλαξαν τις επαφές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να μπορούν να συνομιλούν μέσω αυτών.

Ο 17χρονος φέρεται να είπε ότι την επόμενη ημέρα (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023) πήγαν μαζί για μπάνιο στην ίδια παραλία, οι δυο τους αυτή τη φορά. Εκεί άρχισαν να φιλιούνται και κάποια στιγμή, από κοινού, αποφάσισαν -όπως ισχυρίστηκε- να πάνε σε ντουζιέρα που βρισκόταν στην παραλία, όπου και ήρθαν σε ερωτική επαφή. Η πράξη σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έγινε με τη θέληση και των δύο και μάλιστα τόνισε ότι έπειτα από την ολοκλήρωσή της, κάθισαν μαζί για λίγο και στη συνέχεια χωρίστηκαν κι έφυγαν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ουδέποτε η ανήλικη του είπε ή του έδειξε με τον τρόπο της ότι δεν επιθυμούσε να γίνει κάτι απ’ αυτά που έκαναν, παρά μόνο φαινόταν λίγο «απόμακρη» στο τέλος της συνάντησής τους. Όταν χώρισαν, ο 17χρονος είπε πως η συμπεριφορά αυτή της κοπέλας τον προβλημάτισε κι έτσι αποφάσισε να την διαγράψει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην έχει πλέον κάποια επαφή μαζί της.

Αυτός πιστεύει ότι είναι και ο λόγος που έγινε η καταγγελία σε βάρος του, για λόγους αντεκδίκησης. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην ιατροδικαστική εξέταση, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας- δεν αναφέρει ίχνος βίας στην 16χρονη.

Η καταγγελία της 16χρονης

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, όταν η 16χρονη εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 17χρονου.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεση της, η ανήλικη είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 με τον 17χρονο και την επόμενη ημέρα (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023) βγήκαν μαζί και μετέβησαν στην παραλία Ζέφυρος στην πόλη της Ρόδου. Εκεί, ο 17χρονος κατηγορείται ότι εξανάγκασε σε συνουσία την 16χρονη κοπέλα.

Ύστερα από την καταγγελία, ο 17χρονος συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ