Ρωγμές στη Βουλή: Η απάντηση του Κώστα Τασούλα για τη στατικότητα του κτιρίου

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” που έπληξε με σφοδρότητα την Αττική, προκάλεσε προβλήματα και στη Βουλή.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με τη σφοδρή βροχόπτωση της περασμένης εβδομάδας, νερό πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου και γι’ αυτόν τον λόγο σύντομα θα γίνουν στεγανοποιήσεις.

βουλή αμυντική συμφωνία

Ο Κώστας Τασούλας πρόσθεσε ότι έπεσε κομμάτι μαρμάρου ηλικίας 150 ετών, κάτι που ώθησε στην απόφαση να καλέσουν συνεργείο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε εργασία στο κτίριο της Βουλής χρειάζεται έγκριση.

Σημειώνεται πως την περασμένη Πέμπτη, ενώ η κακοκαιρία “Μπάλλος” έπληττε την Αθήνα, μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

κακοκαιρία Μπάλλος

Ο πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μέγαρο της Βουλής καθώς και το υπόγειο γκαράζ.

Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες , “δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας η συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ. Το κτίριο είναι ασφαλές, ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος” επεσήμανε ο κ. Τασούλας.

Κώστας Τασούλας

Παράλληλα, τόνισε ότι τα έργα που έχουν γίνει στο πέρασμα του χρόνου, περιλαμβανομένων του γκαράζ και του γυάλινου σκέπαστρου, έχουν βελτιώσει την κατάσταση του κτιρίου.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής “οι καλοπροαίρετες ανησυχίες που διατυπώνονται είναι καλοδεχούμενες… Η επίμαχη μελέτη έγινε πριν 15 χρόνια” και επεσήμανε ότι το Μέγαρο ελέγχθηκε από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες μετά τον σεισμό τον Ιούλιο του 2019 στην Αθήνα. “Έκαναν έλεγχο, έχουν εντοπίσει χαρακιές και ρωγμές. Τα έχουμε μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις” σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ