Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» στην 21χρονη Ραφαέλα – Τα μπαλόνια, το ουράνιο τόξο και το τραγούδι

Ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και δεκάδες Χανιώτες είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου (10/2) το τελευταίο «αντίο» στην 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, τη νεαρή γυναίκα που έφυγε από τη ζωή ύστερα από μια σκληρή μάχη που έδωσε με σπάνια μορφή καρκίνου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο ιερός ναός Αγίου Πέτρου και Παύλου γέμισε από τους ανθρώπους της Ραφαέλας, οι οποίοι σεβόμενoι την επιθυμία της ίδιας ντύθηκαν στα λευκά για να της πουν το στερνό «αντίο».

Μπαλόνια με μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλιζαν το ναό. Συγκινημένοι οι φίλοι της τόνισαν ότι «μπόρα ήταν και πέρασε».

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, η οικογένεια της, φίλοι της αλλά και άτομα όλων των ηλικιών που είχαν αγκαλιάσει τον αγώνα της και την είχαν στηρίξαν και ας μην την γνώριζαν έδωσαν το «παρών» σε μια τελετή που μνημόνευε όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα, το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα.

Στο τέλος της τελετής δεκάδες μπαλόνια αφέθηκαν στον Χανιώτικο ουρανό με μηνύματα που συνόδευσαν την Ραφαέλα στο τελευταίο της ταξίδι με τον κόσμο να φωνάζει «άγγελος».

Την στιγμή του αποχαιρετισμού, η οικογένεια και οι φίλοι της τραγούδησαν μαζί με τον καλλιτέχνη Στέλιο Βαμβακά το τραγούδι που αφιέρωσε σε εκείνη «Χρώματα Ελπίδας».

Η Ραφαέλα μέσα από την σκληρή μάχη που έδινε με μεγαλείο ψυχής είχε καταφέρει να γίνει σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας. Τα Χανιά μετά την είδηση της απώλειας της 21χρονης βυθίστηκαν στο πένθος, καθώς η 21χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Επιθυμία της οικογένειας αλλά και της ίδιας της Ραφαέλας ήταν αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού βρίσκονταν εθελοντές του Make a wish οι οποίοι συγκέντρωναν τις δωρεές του κόσμου, ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ