Ριχάρδος: Χαίρομαι που απαλλάχθηκα – Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος

Για την απαλλαγή του από τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας χρυσού μίλησε στο Mega ο Ριχάρδος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος» εκφράζοντας τη χαρά του που απέδειξε στον κόσμο την αθωότητά του. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι “είμαι η έσχατη λύση του κόσμου, αλλά είμαι μια λύση, έσχατη αλλά λύση”. Για τη δικαστική του περιπέτεια είπε: “Τα μαγαζιά μου δεν είχαν κλείσει ποτέ, λειτουργούσαν και λειτουργούν. Δεν έκλεισαν από κρατική απόφαση, εγώ είχα κλείσει καμιά βδομάδα τα μαγαζιά να περάσει το πρόβλημα. Είχα κάτσει στη φυλακή για 12 ημέρες πράγματι και θέλω να διορθώσω ότι δεν έγινε δικαστήριο. Το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε να μην γίνει δικαστήριο. Απαλλάχθηκα με το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών, που είναι Αρχή χωρίς να βρεθώ σε δικαστήριο γιατί οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν οπότε απαλλάχθηκα πλήρως απ’ όλες τις κατηγορίες και οριστικώς” σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.

Ακολούθως περιέγραψε σε τι αφορούσαν οι κατηγορίες: “Οι κατηγορίες αφορούσαν λαθρεμπορία χρυσού, αλλά είχε γίνει μια παρεξήγηση γιατί οι Αρχές δεν είχαν ακόμη τα σωστά στοιχεία από εκτελωνιστές, από τα τελωνεία, αν οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό. Συμβουλεύτηκαν έναν εκτελωνιστή, που δεν γνώριζε καλά την περίπτωση. Τους είπε ότι υπάρχουν δασμοί που πρέπει να πληρώνονται στην εξαγωγή, κάτι που δεν ισχύει γιατί υπάρχει συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας και δεν χρειάζονται δασμοί για την εξαγωγή χρυσού στη γειτονική χώρα. Αυτό είναι που με απήλλαξε από τις κατηγορίες… Μέχρι να έρθουν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, ότι δεν πρόκειται περί λαθρεμπορίας και ο κόσμος παραπλανήθηκε τότε, και όλοι μαζί”.

“Καταρχάς δεν θέλω να τοποθετηθώ για τις δηλώσεις που έγιναν στη Βουλή. δεν θέλω να τοποθετηθώ για καμία πολιτική δήλωση. Θα ήθελα να πω ότι ο χρυσός που είχαν πιάσει σε κάποιο ΚΤΕΛ δεν ήταν δικός μου, βρέθηκε ότι ήταν από κάποιο άλλο ενεχυροδανειστήριο του Συντάγματος. Δεν έχει αποδοθεί σαν δική μου ευθύνη. Απλώς πίστευαν ότι εγώ είμαι πίσω από αυτά, ότι είμαι ο αρχηγός πίσω από αυτά. Στο τέλος και αυτοί οι άνθρωποι αθωώθηκαν γιατί δεν υπάρχουν φόροι και δασμοί. Κι όταν δεν χάσει το ελληνικό κράτος από δασμούς, φόρους πληρώνεις γιατί κόβεις τιμολόγια, δασμοί δεν πληρώνονται στην εξαγωγή. Πάντως, ποτέ δεν έστειλα εγώ εκτός τελωνείου. Τα πράγματα που βρήκαν στην τσάντα αυτή όπως λέτε ήταν από κάποιο άλλο ενεχυροδανειστήριο που δεν μου ανήκε. Υπάρχουν τα στοιχεία στην Αστυνομία σε ποιον άνηκε. Δεν έχω καμία ευθύνη σ’ αυτό, το ξέρει και η αστυνομία”.

“Αυτήν τη στιγμή απαλλάχθηκα απ’ όλες τις κατηγορίες γιατί η ΑΑΔΕ αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται για λαθρεμπορία” διευκρίνισε και πρόσθεσε: “Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος”. Ακόμη σημείωσε: “Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κάποιων, αν και υπέστην πολύ μεγάλη βλάβη και ζημιά τότε αλλά είμαι άνθρωπος που κερδίζω τα πράγματα με καλοσύνη. Συγχωρώ οτιδήποτε συνέβη τότε εναντίον μου. Η χαρά μου η μεγάλη είναι ότι απαλλάχθηκα απ’ όλες τις κατηγορίες άρα απέδειξα στον κόσμο την αθωότητά μου και πιστεύω ότι τώρα θα είμαι και πιο δυνατός επιχειρηματίας όταν έχω περάσει όλους τους ελέγχους του κράτους και έχω βγει νικητής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ