Ρέθυμνο: Στο δρόμο οι συνταξιούχοι

Ρέθυμνο: Στο δρόμο οι συνταξιούχοι

 

Στο δρόμο βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι προγραμματίζουν σήμερα στις 10 το πρωί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με φόντο τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία.

Σύσσωμα τα σωματεία συνταξιούχων διαμαρτύρονται για τα αυξημένα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης, «σκοπεύει να διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο που βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και συνταξιούχοι, οι τελευταίοι μιλούν για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται από το Γενάρη του 2014, βάσει των οποίων το ΕΚΑΣ -μεταξύ άλλων- θα αποτελεί παρελθόν για 150 χιλιάδες συνταξιούχους, ενώ θα επιβαρύνονται επιπλέον από 10% στο 25% συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις.

Επίσης, μπροστά τους θα βρουν μειωμένες τις επικουρικές συντάξεις τους, την ίδια στιγμή που καλούνται να πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία και 1 ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή.

«Διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν στην Υγεία και για όσα θα έρθουν με το νέο έτος. Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων δεν έχει τελειωμό. Δεν μπορεί με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης να τα φορτώνουν όλα στους συνταξιούχους, ο ΕΟΠΥΥ να γίνεται από πάροχος, αγοραστής υπηρεσιών. Είναι απαράδεκτο γιατί όλο το κόστος το φορτώνουν σε εμάς», είπε ο πρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Λευτέρης Κοτσαρίδης.

 

Πηγή: goodnet.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ