Ρέθυμνο: «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα» λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον ξυλοδαρμό μαθητή

Σοκ έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός του 13χρονου μαθητή της πρώτης Γυμνασίου, στο Ρέθυμνο. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται να δέχεται επίθεση από συμμαθητές του, οι οποίοι τον χτυπούν βάναυσα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ ακούγεται κάποιος να φωνάζει «σκοτώστε τον».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, μίλησε στην ΕΡΤ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν».

Αναλυτικότερα, είπε: «Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα» συνέχισε ο διευθυντής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το συγκλονιστικό βίντεο, σύμφωνα με τη θεία του 13χρονου, βρέθηκε στα χέρια του προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου, ο οποίος ενημέρωσε τη μητέρα του ανήλικου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ