Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου – Τι κατέθεσαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Με τις καταθέσεις δύο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι επόπτευαν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από επτά χρόνια, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του.

Και τα δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκαν στο δικαστήριο πεπεισμένα ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο ιθύνων νους της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, τον οποίο αποκάλεσαν παθολογικό ψεύτη, που είχε σκοπό στη συνέχεια να απαγάγει και τη μητέρα του νεαρού θύματος, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμα από τις Αρχές.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου, για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί» είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας: «Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει».

Υπεράσπιση: Έχω αμφιβολίες για δολοφονία, γιατί δεν υπάρχει πτώμα.

Μάρτυρας: Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.

Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές σχετικά με τις πλημμελείς ενέργειες που έκανε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τον εντοπισμό του Μάριου, αλλά και των δραστών.

Τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος δεν είναι ζωντανός εξέφρασε και ο έτερος αστυνομικός, κάνοντας, παράλληλα, λόγο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος.

«Είναι παθολογικός ψεύτης και νους εγκληματικός. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκανε την απαγωγή που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σύνολο των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος. Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη, που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας επέπληξε τον μάρτυρα για την επιλεκτική μεταχείριση που επέδειξαν στον γιο του βασικού κατηγορούμενου, που είναι αστυνομικός και έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και δεν προσέρχεται να καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο για τρίτη φορά διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη διεκόπη λόγω εορτών και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ