Ραγδαίες εξελίξεις – Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε ελέγχους σε 6 μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας

Επεκτείνονται οι έλεγχοι στις μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής, μετά τις καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την “Κιβωτό του Κόσμου”. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε έξι δομές στην Αττική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υπάρξει περιστατικά κακοποίησης ή παραμέλησης φιλοξενούμενων παιδιών και να ελεγχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν.

Θεσσαλονίκη: «Ξηλώθηκε» η διοίκηση της δομής φροντίδας παιδιών με αναπηρία – Το πόρισμα «κόλαφος» των ελεγκτών

«Με έναυσμα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής. Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων», αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε το πόρισμα-κόλαφος της Αρχής για δομή φροντίδας παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη.

Αποκαλύψεις-σοκ για δομή φροντίδας παιδιών με αναπηρία: Το «Ήσυχο Δωμάτιο» και οι δύο θάνατοι που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο»

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ