Ραγδαίες εξελίξεις – Έρευνα μετά τις καταγγελίες Άνθη για σεξουαλική κακοποίησή του από ηθοποιό

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων έχει τεθεί συγκεκριμένη υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού από γνωστό ηθοποιό.

Για την υπόθεση, που είναι στο όριο της παραγραφής, έχει κατατεθεί μήνυση και σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία με εντολή να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε τάχιστα να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο μηνυτής φέρεται να συνδέει τον καταγγελλόμενο ηθοποιό με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε έρευνα για την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη περί βιασμού του από γνωστό ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να είναι το τρίτο πρόσωπο στην καταγγελία του Νίκου Σ. όταν είχε βρεθεί στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. Δόθηκε παραγγελία από τον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του 38χρονου άνδρα. Ο 37χρονος ηθοποιός και φερόμενος δράστης ήταν μαθητής και συμπρωταγωνιστής του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί μέσα στην εβδομάδα θα λάβουν καταθέσεις από το θύμα και τον φερόμενο δράστη και ενδεχομένως από κάποιους μάρτυρες. Στη συνέχεια θα τις διαβιβάσουν στον εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει αν υπάρχει αδίκημα, αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας καλείται σε κατάθεση από τον Εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου.

Μετά την έναρξη της εξέτασης μαρτύρων, που έγινε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, ο Εισαγγελέας καλεί πλέον σε κατάθεση τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα που προΐσταται του επταμελούς Συμβουλίου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπιμπίλας δεν προσκόμισε φακέλους στον εισαγγελικό λειτουργό, κάτι που αναμένεται να πράξει την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τσαρούχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.