Πυροσβεστική: Συγκινητικές στιγμές στα «βαφτίσια» των δύο νέων πλοίων – Ποιοι ήταν οι πυροσβέστες που έδωσαν το όνομά τους

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία των δύο νέων υπερσύγχρονων σκαφών της Πυροσβεστικής. Στα σκάφη δόθηκαν τα ονόματα των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης φωτιάς σε Σέρρες και Ζευγολατιό Κορινθίας, Σάββα Σάββαρη και Αριστείδη Μουζακίτη.

Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές στην πολιτική προστασία

Ο Σάββας Σάββαρης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών, το 2018, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Λιμνοχώρι Σερρών. Ο Σάββας Σάββαρης, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε γεννηθεί το 1974 στα Κάτω Πορρόια Σερρών και είχε καταταχτεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2017 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, και κατέληξε έπειτα από νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο 33χρονος Αριστείδης Μουζακίτης, είχε καταγωγή από την Κέρκυρα και ήταν άγαμος.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς τα ονόματα δύο ηρώων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος δόθηκαν στα δύο πυροσβεστικά σκάφη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι γονείς του Αριστείδη Μουζακίτη, εμφανώς συγκινημένοι. Η μητέρα του μάλιστα «λύγισε».

Σημειώνεται ότι τα δύο νέα και υπερσύγχρονα πυροσβεστικά πλοία του Πυροσβεστικού Σώματος κατασκευάστηκαν στην Πούλα της Κροατίας , από το ναυπηγείο Techomont shipyard σε σχέδια της αγγλικής εταιρείας Carmac design με επιβλέπον την κατασκευή τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veitas και την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής του Π.Σ.

Κυρία αποστολή των νέων σκαφών είναι η κατάσβεση πυρκαγιών σε πλοία – μαρίνες και δευτερεύοντος έρευνα και διάσωση. Έχουν πλήρωμα 10 ατόμων και μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον 20 διασωθέντες, ναυαγούς ή και να μεταφέρουν προσωπικό.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ