Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: «Η φωτιά απειλεί 4 χωριά» λέει ο δήμαρχος Πύργου – Εκκενώνονται κι άλλες περιοχές, σε επιφυλακή 3 νοσοκομεία

Συνολικά 4 χωριά κινδυνεύουν από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (21/06) στην Ηλεία, όπου υπήρξε και μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στους κατοίκους.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, ο οποίος είπε «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κινδυνεύουν 4 χωριά, εκ των οποίων η Μυρτιά, τα Χανάκια και το Αλποχώρι, περισσότερο.

Όσον αφορά τον νεκρό 55χρονο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο. Από την επικοινωνία που είχα με τον διοικητή του νοσοκομείου η πρώτη ένδειξη είναι πως πέθανε από αναρρόφηση τροφής».

Mε εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία, καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Πριν από λίγη ώρα εστάλησαν νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις επτά περιοχών.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό_Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Νωρίτερα, είχαν σταλεί κι άλλα μηνύματα για εκκένωση των περιοχών Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία, προς Σιμόπουλο.

Παράλληλα, εκκενώνονται και οι περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας στην Ηλεία, προς Πύργο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ