Σάμος: Δύο νεκροί από την πτώση του Τσέσνα – Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο επιβάτες του αεροσκάφους Τσέσνα, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου, κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου, το βράδυ της Δευτέρας.

Του Χρήστου Μαζανίτη 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, εάν στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν κι άλλα άτομα.

Το μικρό αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την περιοχή Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο.

Σάμος-Αεροπλάνο

 

Σάμος-Αεροπλάνο

Θρίλερ στη Σάμο και οι έρευνες

Αεροσκάφος τύπου Τσέσνα, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για ισραηλινό αεροσκάφος το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ειδοποίησε την Πολεμική Αεροπορία ότι έχει χαθεί το ίχνος από τα ραντάρ, στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία προσγείωσης.

Η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε ένα ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και δύο πλωτά του Λιμενικού.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την πτώση του Τσέσνα

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει για την πτώση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.

Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».

Πηγή φωτο: samosvoice.gr

Πηγή βίντεο: mikres diadromes Samou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ