Πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε που θα βρέξει

Οι λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη. 

Πιθανόν ασθενείς τοπικές βροχές να σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού: 

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 1 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες έως τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμο θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια, βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ